Hvordan vedligeholder jeg mit website?

Dit WordPress / Elementor website skal vedligeholdes, så du minimerer risikoen for nedbrud og fejl og sikrer, at din hjemmeside altid fremstår opdateret, både teknisk og indholdsmæssigt.

Den løbende drift af dit website består af:

 1. Backup
 2. Opdatering af WP og Plugins
 3. Fornyelse af licenser
 4. Sikkerhed
 5. Elementor tilpasninger
 6. Opdateringer
 7. Rettelser
 8. Udvikling

Læs mere nedenfor, hvis du vil stå for driften selv – eller lad os klare opgaven for dig – læs mere her:


1: Backup

Mange hostingudbydere tilbyder backup, men du bør også have en backup, der ligger eksternt, så du hurtigt og selv kan genskabe dit website, hvis der bliver behov for det.

Jeg bruger UpdraftPlus til backup. Her kan du både opsætte automatisk backup efter behov (f.eks. dagligt, ugentligt eller månedligt) samt køre manuelle backups, f.eks. når du opdaterer dit website.

Se mere her: Hvordan opsætter jeg backup af mit website?

2: Opdateringer

Der kommer løbende nye versioner af WordPress og Elementor samt af det eventuelle tema og de Plugins, der er brugt til at bygge dit website. Disse skal derfor jævnligt opdateres, f.eks. på månedlig basis. Efter enhver opdatering bør du teste din hjemmeside for at sikre, at alt fungerer og ser ud, som det skal.

Se mere her: Hvordan opdaterer jeg WordPress, Elementor og Plugins?

3: Licenser

Der kan være brugt betalingsplugins eller -funktionalitet på dit website, som kræver en licens. F.eks. Elementor Pro eller LinkedIn Feed. Disse licenser skal selvfølgelig fornyes, når de udløber.

Kontakt den, der har bygget dit website, hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er brugt betalingsplugins eller andre betalingsfunktionalitet på dit website.

4: Sikkerhed

Sikkerhedsvedligeholdelse af dit website er en løbende proces. Der viser sig konstant nye udfordringer, så det er afgørende at være proaktiv og regelmæssigt opdatere og forbedre dit websites sikkerhed.

Du kan selv gøre dit ved at bruge så få plugins, som muligt og kun bruge nogle, som løbende opdateres. Dit website skal desuden være HTTPS beskyttet, du skal vælge et anerkendt webhotel, og du bør løbende scanne websitet med henblik på at identificere svage punkter, som f.eks. forældede plugins.

5: Elementor tilpasninger

Elementor udvikles løbende og skal jævnligt opdateres. En gang imellem kommer der nye versioner med meget store ændringer, som koster en del arbejde at implementere. Det er derfor en god idé at sætte dig ind i, hvilke ændringer, der følger med en ny version. Følg med på Facebook, via deres nyhedsbrev eller her: Elementor New Features

6: Optimering

Der er løbende brug for forskellige former for overvågning og optimering af dit website. Dette punkt dækker f.eks.:

 • Test af hastighed og loadtider
 • Optimering af medier
 • Løbende SEO arbejde
 • Bugfixing
 • Test af website på forskellige browsere og enheder for at sikre optimal visning
 • Overvågning og vedligeholdelse af eventuelle tredjepartsintegrationer
 • Vedligeholdelse af log over alle ændringer mv. på sitet

7: Rettelser

De fleste websites skal til tider opdateres med simple rettelser som f.eks. nye kontaktpersoner etc. Jeg hjælper dig gerne med disse rettelser til en flad pris. Kontakt mig

Du kan selvfølgelig også rette selv. Brug Guides her på Flex&Co – eller søg på Google, hvor du kan finde et hav af fine hjælpevideoer.

8 Udvikling

Udvikling dækker nyt indhold og funktioner på dit website. Jeg hjælper dig altid gerne hermed.


Har du brug for hjælp til dit WordPress Website? Udfyld formularen, så guider jeg dig videre, hvis jeg kan. Det koster ikke noget.

Få hjælp!

Send mig dit spørgsmål vedr. dit WordPress / Elementor website. Så hjælper jeg dig. Altså hvis jeg kan…:) Det koster ikke noget. 

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.